SOCIETAT
Societat 07/01/2012

100 euros per a les rebaixes

Comencen les rebaixes després d'una campanya de Nadal fluixa. Els descomptes oscil·len entre el 40 i el 70%. Comerciants i consumidors preveuen que cada català gastarà uns 100 euros, més que el 2011

Ara
2 min
El primer grup de persones en entrar al passeig de Gràcia. EFE

BarcelonaDesprés d'una campanya de Nadal molt fluixa, els comerciants busquen arreglar la temporada amb l'inici de dos mesos de descomptes. Les rebaixes comencen aquest dissabte oficialment a Catalunya i es preveu que cada català gasti uns cent euros de mitjana aquests dies, segons els càlculs de comerciants i associacions de consumidors.

Més de 30.000 botigues de tot Catalunya confien en aquestes rebaixes per salvar una temporada de Nadal que s'ha tancat amb un descens de vendes "que pot anar entre zero i el -15%", segons el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, qui recorda que les previsions inicials per a les festes eren créixer entre un 2 i un 4%.

Tot això, apunta que "la setmana de Reis ha anat millor i el sector de les joguines i el petit regal ha funcionat molt bé, millor que les vendes per Nadal perquè encara hi ha més tradició de Reis que de Nadal a Catalunya". "Però en general, la gent ha optat per mirar molt el que gasta i, en molts casos, esperar-se a les rebaixes per comprar algunes coses", ha explicat.

Una campanya decisiva

Davant de la conjuntura econòmica actual, els comerciants han augmentat els descomptes, que comencen ja avui entre el 40% i el 60%, i que podran arribar fins al 70%. Fraile preveu que s'incrementin les vendes entre un 4 i 6% respecte de l'any passat.

La Confederació de Comerç i el Consell de Gremis de Comerç calculen que la facturació d'aquesta campanya de rebaixes pot rondar els 900 milions d'euros, la majoria dels quals a les botigues de roba.

Una bona arrencada

Com que les rebaixes comencen en cap de setmana –amb la possibilitat d'obrir diumenge–, els comerciants calculen que el primer cap de setmana pot ser "espectacular", tenint en compte l'afluència de consumidors.

Trobareu més detalls sobre les rebaixes d'hivern a l'article de Sònia Sánchez i Beatriz Arias de l'ARA PREMIUM.

stats