Societat 22/04/2012

Recoder: "Deixar sense assistència sanitària els sensepapers va contra la solidaritat humana"

El conseller de Territori defineix com "un greu error" la mesura del govern espanyol. També ho ha criticat el diputat al Congrés Carles Campuzano

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, opina que "deixar sense assistència sanitària els sensepapers és un greu error que va contra els principis més elementals de la solidaritat humana". Recoder ho ha dit en una piulada a Twitter, aquest diumenge al matí, dos dies després que la mesura fos aprovada pel consell de ministres del govern espanyol.

En el mateix sentit, s'ha posicionat el diputat de CiU al Congrés Carles Campuzano. En un altre tuit ha dit: "No té cap sentit excloure els estrangers empadronats de l'assistència sanitària, tindrem problemes de salut pública i ens costarà mes diners".

Amb la modificació de la llei d'estrangeria anunciada, l'empadronament ja no serà requisit suficient per tenir dret als serveis sanitaris gratuïts, sinó que els estrangers també hauran de cotitzar a la Seguretat Social. La Generalitat ja havia inclòs un requisit extra, sis mesos d'empadronament, en l'avantprojecte de la llei òmnibus. Això xocava, però, amb la llei estatal que ara es reformarà.

stats