SOCIETAT
Societat 02/05/2012

Recoder garanteix que el Govern tramitarà les denúncies per l'impagament dels peatges

El conseller s'oposa al fet que es puguin allargar les concessions d'autopistes catalanes per rescatar-ne a Madrid

Acn
2 min

TarragonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha garantit que el Servei Català de Trànsit tramitarà les denúncies per l'impagament dels peatges amb motiu de la campanya de protesta #novullpagar. El conseller s'hi ha referit l'endemà que uns 2.500 conductors es neguessin a abonar el peatge en diferents autopistes catalanes. Tot i reconèixer que el Govern comparteix les raons de fons de la mobilització, Recoder ha insistit que si els conductors "incompleixen" la llei, "el Servei Català del Trànsit ha de posar la multa". D'altra banda, Recoder ha dit que el Govern s'oposa a la possibilitat que l'Estat decideixi allargar les concessions d'autopistes catalanes per rescatar-ne a Madrid.

El conseller Lluís Recoder ha garantit que el Govern tramitarà les denúncies per impagament dels peatges que els facin arribar les empreses concessionàries de les autopistes. Davant de l'eclosió de la campanya #novullpagar, el Govern assegura que no tem aquest moviment de protesta, tot i que en comparteix les raons de fons.

Recoder ha recordat que el Servei Català de Trànsit (SCT) té la responsabilitat de fer complir el codi de circulació i que, si aquest estipula com a infracció el fet de no pagar un peatge, "haurà de cursar les denúncies". "No es tracta d'un tema potestatiu, sinó de compliment de la llei", ha subratllat Recoder.

El conseller ha recordat que Catalunya pateix un greuge comparatiu pel que fa al nombre de vies de pagament en relació amb la resta de l'Estat. "El 50% de les vies d'alta capacitat de Catalunya són de peatge, mentre que a la resta de l'Estat són el 18%", ha reiterat. A més, ha insistit que aquest greuge no es resoldrà fins que Catalunya no pugui gestionar els seus propis recursos, per la qual cosa ha reivindicat un cop més "l'inajornable concert econòmic".

D'altra banda, Recoder ha rebutjat el possible rescat per part del govern de l'Estat de les autopistes "que no són rendibles" del radi de Madrid a costa d'allargar les concessions d'autopistes de peatge catalanes. El conseller ha apuntat que el govern espanyol "ho podria intentar, però Catalunya s'hi oposarà de forma contundent".

Recoder veu amb bons ulls la implantació de peatges a les autovies

El titular del departament de Territori i Sostenibilitat també s'ha referit a la possibilitat que el govern espanyol cobri peatge als vehicles que circulin per les autovies de l'Estat. "Em semblaria bé si no s'estableixen a Catalunya", ha dit Recoder, ja que considera que el peatge "ha de servir per homogeneïtzar el sistema". Si és així, el conseller afirma que li semblaria "perfecte", però que només seria un primer pas. Després caldria començar a "retirar peatges de les autopistes catalanes que fan viu i real el fet discriminatori".

stats