Societat 05/04/2012

El Servei Català de Trànsit recomana moderar la velocitat i augmentar les distàncies per les pluges previstes en la segona operació sortida de Setmana Santa

En una entrevista a 'RAC1', Joan Aregio, director del Servei Català de Trànsit, ha advertit que plourà durant l'operació sortida de dijous i divendres, i que s'ha "d'extremar la prudència al volant"

Ara
2 min
Aquesta tarda es preveu que comenci la major intensitat de circulació a les carreteres / EFE

BarcelonaEl director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha recordat en una entrevista a 'El món a RAC1' que s'ha d'extremar la prudència a les carreteres durant aquesta operació sortida, que avui viurà la segona onada de Setmana Santa. Les previsions meteorològiques apunten que tant aquest dijous com demà divendres plourà i, per aquest motiu, Aregio insisteix que "una distància més gran entre els vehicles" a la carretera i "disminuir la velocitat" són dues maneres de reduir el risc durant els desplaçaments.

Entre les recomanacions d'Aregio també hi ha la revisió dels vehicles "abans de sortir de viatge". Creu que és una pràctica que no tothom fa i que serveix per evitar problemes a la carretera. D'aquesta manera, el director del Servei Català de Trànsit diu que cal que "s'extremi la prudència", cosa que implica "estar descansat" abans de començar els trajecte i "estar concentrat al volant". Diu que totes aquestes mesures són importants, perquè el 70% dels accidents es produeixen per "factors humans".

64 morts en 3 mesos

La mortalitat a la carretera ha augmentat molt respecte a l'any 2011, segons les dades registrades fins ara. Només des que va començar la Setmana Santa han mort en accidents de trànsit quatre persones. Des del punt de vista d'Aregio, "no és fàcil trobar fils conductors" entre tota aquesta accidentalitat. Tot i això, ha avançat que en tots aquests accidents viaris hi ha hagut "molts xocs frontals i moltes sortides de la carretera".

Tampoc "no és fàcil saber els motius de l'augment de la mortalitat" que hi ha hagut aquest any, diu Aregio. "Són molt greus i comencem l'any malament. Per valorar tots els accidents en conjunt és aviat", ha afegit.

stats