Societat 15/06/2018

Apallissen el 'segon violador de l'Eixample'

L'home dormia en un caixer automàtic a la frontera entre Barcelona i l'Hospitalet quan el van reconèixer

Ara
2 min
El segon violador de l'Eixample, en un judici de l'any 2010

BarcelonaAlejandro Martínez Singul, més conegut com el 'segon violador de l'Eixample', va patir una agressió dimecres a la nit al carrer de la Riera Blanca, que fa frontera entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, segons ha avançat 'El País' i ha pogut confirmar l'ARA. Fonts dels Mossos han explicat a l'ARA que l'home dormia en un caixer automàtic quan un grup de persones el va atacar i colpejar. Apunten que creuen que algú el va reconèixer i per això el van agredir. Per ara no s'ha identificat cap dels agressors, ni se sap quantes persones eren.

L'última visita que va fer als jutjats va ser al febrer. Aquesta vegada no va ser per cap agressió sexual, sinó per haver atacat la mare i la germana en una baralla i resistir-se a la policia. El jutjat d'instrucció número 2 de Mollet del Vallès el va deixar en llibertat amb una ordre d'allunyament de la família que l'hauria pogut dur a dormir al carrer.

Abans de la baralla familiar, Martínez Singul havia sortit en llibertat després de complir la seva última condemna l'any 2013 per haver intentat abusar d'una nena de 12 anys. Aquesta vegada havia passat tres anys i nou mesos a la presó, i va quedar lliure sense haver tingut cap permís. Quan el van deixar anar es va saber que havia acceptat voluntàriament un tractament d'inhibició sexual, conegut popularment com a castració química.

Va ser el primer violador reincident que es va sotmetre a un tractament de castració química pioner a tot Espanya, i els experts no tenien clar com reaccionaria en contacte amb la societat. A més, quan va sortir hi havia dubtes sobre la seva rehabilitació. El 2007 va sortir en llibertat després de complir la seva primera condemna –de 65 anys, tot i que en va complir 16– per deu violacions i quatre intents de violació a menors d'entre 10 i 15 anys. Després va passar nou mesos a la presó, a França, per exhibicionisme. I el 2010 l'Audiència de Barcelona el va tornar a condemnar per l'intent de violació d'una nena de 12 anys.

stats