Pobresa
Societat 30/10/2019

Record per als 56 sensesostre morts en un any a Barcelona

Els membres de la Fundació Arrels deixaven una rosa blanca per cada difunt

Ara
1 min
Per cada sensesostre difunt, un membre de la Fundació Arrels deixava una rosa blanca davant d'unes làpides improvisades al mig del carrer.

BarcelonaLa Fundació Arrels, que treballa des de fa anys donant suport a les persones que viuen al carrer, ha retut aquest dimecres un emotiu homenatge a les 56 persones sense sostre que han mort aquest any a Barcelona. En un acte celebrat al vespre a la plaça de la Catedral, han llegit un manifest –titulat Ningú dormint al carrer– per ajudar a "trencar la invisibilitat" d'aquest col·lectiu.

L'homenatge ha començat amb una cantata de les components del grup de gòspel del Liceu, acompanyades d'un quartet instrumental. La música ha continuat mentre es llegia el nom de totes les persones mortes enguany al carrer. Per a cadascun d'ells, un membre de la fundació deixava una rosa blanca davant d'unes làpides improvisades al mig del carrer amb el nom i l'edat.

"Viure al carrer deteriora la salut i escurça els anys de vida. Li va passar a la Noèlia fa uns mesos: amb 32 anys ens va deixar després d'una malaltia i d'una vida al carrer molt dura, i la seva parella, el José, va morir tan sols uns mesos després", han denunciat els activistes.

Des d'Arrels també han recordat "en Bambo, en Krzysztof i en Mihai, que quan van morir només tenien 31 anys", i són els més joves de la trista llista. Segons l'entitat, "de mitjana, les persones sense llar que avui visibilitzem han viscut 56 anys, 26 menys que la resta de veïns i veïnes de Barcelona".

Des de l'entitat assenyalen que 1.200 persones dormen als carrers de la ciutat.

stats