MEDI AMBIENT
Societat 20/08/2012

Ajuntaments verds: com reduir el deute i, de passada, les emissions

Les empreses de serveis energètics són per als ajuntaments una solució a problemes econòmics i ambientals. Martorelles i Tona són els primers municipis catalans que han optat per aquest sistema

Albert Punsola
1 min
REDUCCIÓ DE LA DESPESA 
 Amb el nou sistema d'enllumenat públic, Tona calcula que podrà obtenir  un estalvi del 45% en el consum energètic.

BarcelonaEn un moment de fortes limitacions pressupostàries per als ajuntaments, que han de continuar prestant, però, serveis, a Catalunya s'està començant a implantar l'externalització dels serveis energètics com a solució dels problemes econòmics i ambientals dels municipis. Els ajuntaments de Martorelles (Vallès Oriental) i Tona (Osona) han sigut els primers municipis catalans a contractar una empresa de serveis energètics (ESE).

L'ESE és una societat que fa actuacions per incrementar l'eficiència energètica. Quan el client és un ajuntament, això permet que l'administració local pugui posar al dia instal·lacions com l'enllumenat públic sense haver de fer una gran inversió de cop. L'ajuntament anirà pagant a l'empresa els serveis de gestió i manteniment, sempre que la companyia sigui realment capaç de disminuir el consum energètic.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats