El referèndum que ha 'indultat' el monument de Tortosa, portada de la Fundació Francisco Franco

La web de l'entitat dedicada a la memòria i els seguidors del dictador destaca el resultat de la consulta com la notícia més important d'aquests dies

Seleccionar és un acte que pot tenir significat per ell mateix, encara que després mantinguem una relació en aparença asèptica amb el que hem triat. És per això que resulta significatiu que, d'entre els pocs continguts que publica a la seva web la Fundació Francisco Franco –cosa lògica perquè no és un mitjà de comunicació–, la notícia més destacada d'aquest dies sigui el resultat de la consulta que ha 'indultat' el monument a la batalla de l'Ebre de Tortosa, instal·lat al mig del riu als anys 60 i inaugurat pel dictador.

La notícia es limita a reproduir un text de 'La Gaceta', que recull les xifres de la votació i les declaracions de l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel (CDC), en defensa de la consulta i del resultat, que obliga l'Ajuntament a mantenir el monument franquista i "reinterpretar-lo". No hi ha cap comentari més ni s'emet directament cap opinió. Però la informació rep un tractament 'monumental' a la portada de la web –fins que la canviïn–, com es pot veure en la captura d'imatge que teniu en aquesta pàgina.