Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

"Si no trobem una altra via de copagament, ens la imposarà Europa": 5 opinions de Boi Ruiz

"M'agradaria donar la gran notícia que puc treure l'euro per recepta, però no la puc donar", assegura el conseller de Salut en una entrevista a l'ARA

El conseller de Salut, Boi Ruiz, exigeix al govern espanyol que prengui mesures complementàries a la reforma del copagament farmacèutic per fer sostenible el sistema sanitari. Aquestes són les seves reflexions sobre el futur del sistema sanitari.

1. Perill

"Si no trobem una altra via de copagament, ens la imposarà Europa. Portugal no es plantejava incrementar els seus copagaments. Itàlia, tampoc. I els ho han imposat. Preferiria controlar el que he de fer per salvar-me en lloc que m'imposin coses que no tinguin la sensibilitat que voldria per al nostre país".

2. Taxa de l'euro per recepta

"A mi m'agradaria donar la gran notícia que puc treure l'euro per recepta, però no la puc donar. Amb les xifres que tenim no ens podem permetre prescindir d'aquesta taxa si no volem tocar l'atenció sanitària"

3. Mesures complementàries al copagament farmacèutic

"Es podria afrontar el copagament del menjar als hospitals o del transport, qüestionen que acompanyen l'activitat sanitària"

4. Mesures d'estalvi

"Nosaltres tenim un recorregut d'un any i quatre mesos en l'ajust del dèficit sanitari i altres encara han de començar. És impossible reduir els costos sanitaris si no toques els salaris, no ens enganyem"

5. Retallades

"No em veig executant més retallades"

Podeu llegir l'entrevista a Boi Ruiz a l' ARA PREMIUM

El 2017 en 50 imatges

Més continguts de

El 2017 en 50 imatges
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT