Societat 02/01/2012

El govern espanyol reformarà el Codi Penal per perseguir la multireincidència

Jorge Fernández Díaz diu a Barcelona que l'executiu de Rajoy "mantindrà els seus compromisos" amb l'Estatut, la Constitució "i la realitat i identitat de Catalunya"

Acn
2 min
Carteristes al metre

BarcelonaEl ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha avançat aquest dilluns a la tarda des de Barcelona que l'executiu de Mariano Rajoy està preparant una reforma del Codi Penal per perseguir la delinqüència multireincident. Fernández Díaz ha explicat, durant la presa de possessió de la nova delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, li ha confirmat que aquesta serà "una prioritat legislativa" per als propers anys. El ministre de l'Interior, a més, ha assegurat que el govern de Rajoy "mantindrà els seus compromisos" amb l'Estatut, la Constitució "i la realitat i identitat de Catalunya".

Jorge Fernández Díaz ha aprofitat l'acte de pressa de possessió de De Luna per fer públics alguns dels compromisos que el govern espanyol del que forma part vol portar a terme. El ministre de l'Interior ha assegurat que Ruiz Gallardón tindrà com una de les seves "prioritats legislatives" portar a terme properament una "reforma del Codi Penal" per perseguir la multireincidència i endurir-ne el càstig. En aquest sentit, Fernández Díaz ha explicat que tant ell com Gallardón són conscients que aquest és un fenomen que "crea alarma social" i preocupa als catalans i per això volen fer tot el possible per intentar acabar amb aquest tipus de delinqüència. "És un factor d'inseguretat ciutadana i modificarem el Codi Penal per protegir els drets i llibertats dels ciutadans", ha explicat el ministre.

Fernández Díaz ha dit també que ha assumit el càrrec a Interior amb el compromís de "fomentar la coordinació" entre la Policia Nacional espanyola, la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya. "Hem de coordinar i cooperar en competències compartides i que afecten sobretot a vida quotidiana, per garantir la pau social, l'ordre públic i la seguretat ciutadana", ha sentenciat, tot emmarcant la reforma del Codi Penal en aquesta millora.

D'altra banda, Fernández Díaz ha volgut demostrar el "compromís" del govern de Rajoy amb l'autogovern i les peculiaritats de Catalunya. En aquest sentit, ha remarcat que l'executiu espanyol "mantindrà els seus compromisos amb respecte a l'ordenament constitucional, i quan parlem d'això, estem parlant de l'Estatut, les institucions, la realitat i la identitat de Catalunya", ha sentenciat el ministre, tot afegint que "el govern d'Espanya vol tirar endavant el país amb diàleg, fermesa i respecte al conjunt de les administracions públiques".

stats