Els nens amb refredat nasal podran anar a classe si no tenen altres símptomes de covid

El curs arrencarà amb mascareta obligatòria per a tots els alumnes de primària

Un alumne amb mocs o mal de coll podrà anar a l'escola si no presenta altres símptomes potencials de covid-19 com ara febre, tos o dificultat per respirar. El Procicat ha establert que el refredat nasal, que és molt comú en els infants, per si sol no es considerarà símptoma. A més, també ha fixat que e ls nens a partir de sis anys hauran de portar mascareta a les escoles com a mínim les dues primeres setmanes de curs. 

El Govern havia establert inicialment que la mascareta seria obligatòria a secundària i que a primària només ho seria si la situació de l'epidèmia ho requeria. El Procicat ha considerat ara que, tenint en compte que l'alumnat encara no prové d'un grup estable perquè és l'inici de curs, és raonable que les dues primeres setmanes tots els alumnes de primària portin mascareta. Aquestes són les últimes novetats de cara a l'inici del curs escolar aquest dilluns.

Educació obre la porta a fer obligatori l'ús de la mascareta dins de classe segons la situació de cada territori

Els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de dur o no mascareta, una qüestió que es decidirà en funció de les condicions de la pandèmia. A l'ESO sempre serà obligatori portar-la.  El govern espanyol, de fet, ja havia acordat amb les conselleries d'Educació de les comunitats autònomes que el curs escolar arrencaria amb la mascareta obligatòria per a tots els alumnes de primària

L'Estat i les comunitats acorden l'ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys per a tots els alumnes

El Procicat també ha fixat que, sempre que sigui possible, les reunions entre el centre i les famílies o els claustres de professors hauran de ser telemàtics. Només seran presencials de manera excepcional i en grups inferiors a 10 persones.  També s’ha aprovat el cribatge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

El document també estableix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l'ús de mascareta en els centres educatius sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d'educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l'activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic.