El regidor de la CUP Josep Garganté, a judici el 22 de novembre

Jutjaran el regidor de Barcelona per haver intentat que un metge canviés un informe sobre un manter lesionat en una batuda policial

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté haurà de seure finalment al banc dels acusats per haver  intentat que un metge canviés un informe sobre un manter presumptament lesionat durant una batuda policial. El judici se celebrarà el 22 de novembre a partir de les 10.00 h, segons han informat fonts judicials.

A Garganté se l’acusa d’un delicte lleu després que l’Audiència de Barcelona desestimés el recurs del fiscal perquè la causa fos per un delicte de coaccions menys greu. Els fets es van produir a primera hora del 23 de març, quan va tenir lloc un enfrontament entre manters i agents de la Guàrdia Urbana i un dels manters va resultar lesionat.

L’home va ser atès al Centre Peracamps, al barri del Raval, davant la presència d’un agent de la Guàrdia Urbana, i va manifestar que s’havia fet la lesió en caure mentre fugia. Ja fora del servei mèdic el manter hauria explicat una versió diferent a altres persones, una versió que hauria arribat al regidor Josep Garganté. Aleshores, Garganté va tornar al centre mèdic acompanyat d’altres persones cap a les 20.00 h per intentar, sense èxit, que el metge canviés l’informe i atribuís les ferides a una empenta d’un agent policial.