Societat 08/05/2012

Els reis no celebraran les noces d'or

Els monarques no faran cap festa oficial, i es desconeix si faran alguna celebració privada

Efe
2 min

MadridEls reis no faran cap celebració oficial del 50 aniversari del seu casament, que és dilluns que ve, segons ha confirmat avui el portaveu de la Casa del Rei en una trobada amb mitjans informatius en el Palau de la Zarzuela.

A preguntes dels periodistes, el portaveu ha indicat que desconeix si el dilluns hi haurà algun tipus de celebració familiar privada i ha considerat probable que aquest dia hi hagi alguna activitat oficial a l'agenda de la família reial, tot i que encara no està confirmat.

Ha precisat també que la decisió de no organitzar una celebració oficial commemorativa de les noces d'or va ser adoptada pels reis abans del viatge privat a Botswana que va realitzar Joan Carles després de la Setmana Santa i no té res a veure amb aquest assumpte.

Els reis, que es van casar el 14 de maig del 1962 a Atenes en un doble enllaç matrimonial, catòlic i ortodox, al qual van assistir 137 reis i prínceps, van celebrar el 1987 les seves noces de plata de manera oficial, en una jornada durant la qual van rebre membres de la reialesa europea i integrants del govern espanyol, encapçalat per Felipe González.

La celebració de les noces de plata també va incloure una reunió familiar, una missa privada i recepcions al Consell del Patrimoni Nacional, al Consell Permanent i la Diputació de la Grandesa i 17 matrimonis que, com Joan Carles i Sofia, commemoraven aquell dia el 25è aniversari del seu casament.

En la trobada amb mitjans informatius celebrada avui a la Zarzuela, la Casa del Rei ha repartit un CD, titulat 'Noces d'Or de Ses Majestats els Reis: 50 anys, 50 imatges', que recull una selecció d'instantànies sobre la vida dels reis des del seu matrimoni el 1962, entre les quals s'inclou una presa a la Zarzuela durant la jornada de celebració de les noces de plata el 1987.

L'última imatge del CD –que inclou fotografies de l'Agència Efe i del fotògraf oficial de la Casa del Rei– mostra el moment en què, durant la solemne obertura de la X legislatura al Congrés, el 27 de desembre del 2011, els reis reben l'aplaudiment més llarg que es recorda a l'hemicicle de la cambra baixa.

stats