Societat 16/10/2011

Ja són set les famílies desnonades que s'han instal·lat al bloc de pisos de Nou Barris

El propietari ja ha denunciat l'ocupació. Els 'indignats' defensen el dret a l'habitatge i troben contradictori que hi hagi pisos buits

Ara
1 min

Barcelona/Madrid"De la indignació a l'acció", remarcava aquest dissabte la pancarta que encapçalava la gran manifestació d'indignats de Barcelona. La consigna es va voler portar a la pràctica tan bon punt va acabar la marxa amb l'ocupació d'un bloc de pisos buit al carrer Almagro a Nou Barris.

Els indignats van entrar-hi al voltant de les nou de la nit perquè consideren "una perversió del sistema que hi hagi pisos buits mentre els bancs continuen desallotjant gent".

Des d'aquest diumenge al vespre, ja són set les famílies desnonades per impagaments hipotecaris que estan vivint a l'edifici.

Aquest diumenge el propietari del bloc de pisos ha presentat una denúncia pels fets al jutjat. Es tracta d'una construcció nova, on encara no hi viu ningú i propietat d'un particular, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Barcelona.

Segons els ocupants, l'edifici fa set anys que està buit i està pendent de passar a mans d'un banc.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest diumenge al matí des de l'Aplec de Sardanes del Parc de la Guineueta que aquesta ocupació és "il·legal", tot i que ha admès que l'Administració "ha d'actuar" i "estar atenta" quan es produeixen casos com aquests.

Segons Trias, en casos extrems l'Ajuntament de Barcelona actua a través dels serveis socials i de les entitats del Tercer Sector. En el cas d'aquest dissabte, l'alcalde ha assegurat que "l'ocupació d'una propietat privada és denunciable".

Ocupació d'un hotel buit a Madrid

També a Madrid la multitudinària manifestació de dissabte va acabar amb l'ocupació de l'Hotel Madrid buit, al número 10 del carrer Carretas, amb la intenció de "resistir pacíficament" i "cedir" "l'edifici a la Plataforma de Afectados por la Hipoteca. El moviment 15-M s'ha desmarcat de l'acció de Madrid.

stats