SEXUALITAT
Societat 28/11/2011

Els espanyols tenen 1,3 relacions sexuals a la setmana

L'home espanyol manté 1,3 relacions sexuals per setmana, tot i que la freqüència varia amb l'edat, segons l'informe Lilly sobre sexualitat masculina

Ara
1 min

MadridEls entrevistats més joves (entre els 35 i els 54 anys) asseguren que mantenen relacions sexuals més de dos cops per setmana mentre que el grup de més edat (de 55 a 70 anys) assegura mantenir-les un cop al més o menys. De mitjana, l'home espanyol manté 1,3 relacions sexuals per setmana, tot i que la freqüència varia amb l'edat. Així ho posa de manifest l'informe Lilly sobre sexualitat masculina que han presentat avui la presidenta de l'Associació Espanyola per a la Salut Sexual (AESS), Ana Puigvert, i Ignacio Moncada, president de l'Associació Espanyola d'Andrologia (ASESA).

Aquesta freqüència se situa dins de la mitjana internacional, per sota de països com Portugal, Mèxic o Romania i per sobre d'altres com els Estats Units, Canadà o el Regne Unit, segons ha assenyalat el doctor José Antonio Sacristán, director mèdic de Lilly.

Segons Puigvert, tenir una vida sexual sana implica tenir sexe un cop per setmana, també en persones majors de 65 anys. Un cop al mes, assegura que existeix una patologia que s'hauria de consultar. "A més freqüència, major nivell de satisfacció, millor qualitat de vida", ha destacat la doctora Puigvert. Aquesta experta també assegura que l'activitat sexual comporta "múltiples beneficis" a nivell cerebral: més memòria i menys índex de quadres depressius i ansietat en el cas de la gent gran. A més, augmenta l'autoestima i millora "moltíssim" la sociabilitat, fins i tot a la feina.

Segons l'estudi, els homes espanyols posen una nota de 6,3 sobre 10 a la seva vida sexual i la valoració és inversa a l'edat: més satisfacció com més jove s'és.

stats