MOBILITAT
Societat 07/02/2011

Neix Renfadats, una plataforma d'usuaris de Renfe farts pel "deficitari" funcionament del servei

El grup creat a Vilafranca del Penedès demana una velocitat "competitiva" i tenir una estació "en condicions" i suggereix als usuaris de Rodalies que creïn plataformes als seus municipis

Acn
2 min
membres de renfadats

Vilafranca del PenedèsUn grup de persones de Vilafranca del Penedès ha creat una plataforma per denunciar el servei "deficitari" de la línia R4 de Rodalies Renfe que, segons el grup, es caracteritza per "retards, incidències i un llarg etcètera". Sota el nom de Renfadats, el grup demana una velocitat "competitiva" en el trajecte Vilafranca del Penedès-Barcelona, tenir una estació 'en condicions' i també 'millorar' la qualitat del servei. Un dels impulsors, Jordi Janer, ha explicat que han fet un estudi durant dues setmanes de les arribades i sortides de la línia i han registrat que "cada dia hi ha retards d'entre 5 i 6 minuts". La plataforma calcula que amb aquestes dades cada viatger perd un total de 4 hores al mes.

La plataforma va començar les reunions abans de Nadal però no va ser fins a finals del mes de gener, durant la vaga encoberta dels maquinistes de Renfe, que 'Renfadats' va activar una pàgina web i un perfil al Facebook i al Twitter per fer públiques les seves denuncies. En aquestes moments, la pàgina del Facebook de la plataforma compta amb gairebé 650 amistats.

Una de les queixes que fan des de la plataforma és que la velocitat "de 50 quilòmetres per hora" a la qual va la línia 4 de Rodalies "no és competitiva amb el transport privat", ha explicat Àlex Resta, un dels impulsors. A més, Resta també denuncia que l'estació està "mig en obres i quan plou s'omple d'aigua per tot arreu". A banda de les obres, Renfadats també explica que hi ha "greus problemes de seguretat".

Des de la plataforma han deixat clar que no tenen intenció de liderar un moviment reivindicatiu a més gran escala i que aglutini tots els usuaris de la línia 4, ja que, segons ha expressat Oriol Perelló, no tenen "ni forces ni ganes". Tot i això, Renfadats anima a que grups d'usuaris dels municipis on hi hagi estacions de Renfe i que es trobin en la mateixa situació "creïn el seu propi nucli de renfadats" i, a partir d'aquí, "ja trobarem la manera de coordinar-nos", ha afegit.

stats