CAOS AERI
Societat 04/12/2010

El Prat torna a l'activitat molt lentament

Només 16 vols han pogut sortir de l'aeroport de Barcelona en les primeres tres hores de reobertura després de la vaga improvisada de controladors

Redacció
2 min

BarcelonaRecuperació molt lenta de l'activitat al Prat. Només 16 vols han pogut sortir en les primeres tres hores de reobertura de l'espai aeri, entre les 4 i les 7 de la tarda. A Barajas, n'han sortit 40.

Aena ha reobert a dos quarts de quatre de la tarda d'aquest dissabte tot l'espai aeri espanyol després de confirmar que la pràctica totalitat dels controladors del torn de tarda han tornat a la feina.

Segons informa Aena en un breu comunicat, "hi ha normalitat en els relleus del torn de tarda. S'anirà recuperant progressivament la normalitat a l'operativa aeroportuària en els vols que continuïn programats, és a dir, aquells que no hagin estat cancel·lats prèviament, informa l'Agència Catalana de Notícies, ACN.

Pel que fa a l'aeroport del Prat, Aena assegura que tots els controladors del centre de control de Gavà, 30 persones, i els 13 treballadors de la torre de control de l'aeroport de Barcelona s'han reincorporat al seu lloc de treball.

Pocs minuts després, un vol de la companyia Swiss cap a Zuric ha estat el primer d'enlairar-se, i ha provocat aplaudiments dels passatgers que fa hores que esperen a les terminals. Després ha sortit un vol de Tap Portugal cap a Porto. El degoteig, però, és molt lent i els passatgers es desesperen fent cua davant dels mostradors.

L'exemple de Swiss no serà seguit per moltes d'altres companyies, que ja han anunciat que el caos és massa important per poder redreçar-lo aquest dissabte mateix i han anunciat que cancel·laven els vols. En total, al Prat s'han anul·lat uns 600 vols. Aquestes decisions s'han pres quan tot indicava que l'espai aeri no es reobriria, com a mínim, fins a les set de la tarda. Finalment s'ha reobert tres hores abans, i algunes companyies comencen a replantejar-se les seves previsions. Iberia, per exemple, intentarà reprendre els vols transoceànics a la mitjanit.

stats