Publicitat
Publicitat

Un 15% menys de rescats al mar d'embarcacions d'esbarjo per la crisi

Salvament Marítim atribueix a l'alt preu del carburant una davallada significativa dels serveis provocats per avaries de motor

La crisi econòmica comença a notar-se per primer cop en la davallada de les sortides que fan les embarcacions de motor d'esbarjo. Així han pogut constatar-ho els equips d'emergències de Salvament Marítim. En aquests primers set mesos de 2012, des de l'1 de gener fins al 31 de juliol, els seus rescats han baixat un 15%. Una davallada que el cap de Catalunya del cos, Jaume Zaragoza, atribueix al fet que les excursions amb aquestes barques resulten cares a causa de l'elevat preu del carburant i de la quantitat de litres que requereix omplir el seu dipòsit. "Si surts a navegar notes que hi ha menys gent", explica obertament. Els serveis requerits per velers es mantenen en xifres d'altres estius.

La Costa Brava concentra més rescats

La Costa Brava aglutina la major part dels rescats d'embarcacions d'esbarjo avariades. "És un punt des d'on s'acostuma a sortir a les Illes i que també compta amb molts racons i cales que resulten molt atractives", explica Zaragoza. La gran afluència de turistes que decideixen visitar i conèixer la costa des del mar també acaba incrementant aquests tipus d'incidents.

Zaragoza recomana obeir totes les recomanacions que es faciliten a través de fulletons, de la pàgina web i d'una aplicació per smartphones, a tots els navegants. També posa d'exemple casos de rescats que s'han complicat perquè les persones que el sol·licitaven desconeixien completament la seva situació. "Et diuen des d'on som veiem un turó i una església", unes indicacions que obren un ventall de possibilitats gairebé il·limitat a la costa catalana. "Llavors preguntes de quin port has sortit, quina direcció has pres, quina velocitat portaves, durant quants minuts, i intentes situar-los al mapa". Una tasca que resultaria innecessària si s'haguessin pres les precaucions indicades.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de