Societat 05/03/2012

Com respondre 10 preguntes amb trampa en una entrevista de feina

"Si guanyessis la loteria, encara vindries a treballar?": els entrevistadors demanen detalls aparentment inofensius, però amaguen intencions ocultes

Ara
2 min

BarcelonaEl portal de feina 'Aol Jobs' recopila un seguit de preguntes amb trampa molt comunes a les entrevistes de feina i també les respostes que l'experta en recursos humans Joyce Lain Kennedy aconsella donar.

1. Per què has estat tant de temps sense treballar? Quantes ofertes has rebutjat? Per què? Una mala resposta pot revelar que alguna cosa falla. Has d'evitar mostrar punts febles. L'entrevistador vol saber si van fer servir una excusa per fer-te fora.

2. Si tens feina, com t'ho fas per tenir temps de fer entrevistes? La pregunta de veritat és si estàs enganyat la teva empresa. Deixa clar que estàs en el teu temps lliure i que només vas a entrevistes per a llocs que són fets a mida per a tu. Si et suggereixen fer més entrevistes, pregunta si poden ser un dissabte al matí.

3. Com t'has preparat aquesta entrevista? Volen saber si l'oferta és important per a tu. Comença dient que has buscat l'empresa a internet i deixa clar que la feina t'interessa.

4. Coneixes algú que treballi per a nosaltres? Confessa-ho només si estàs convençut que té una bona reputació dins l'empresa.

5. On t'agradaria realment treballar? Fent què? Volen assegurar-se que no t'apuntes a totes les ofertes que trobes. Mai no mencionis el nom d'una altra empresa ni una altra posició. Per a tu aquest és el "lloc ideal" per treballar.

6. Quines enganxades recordes amb els teus excaps o companys? Tingues amnèsia transitòria per a enganxades anteriors. Simplement digues que no en recordes cap, en aquest moment, i deixa clar que tens bona relació amb tothom.

7. Pots descriure com vas resoldre algun problema a l'escola o a la feina? Gairebé mai no se t'acut, en el moment de l'entrevista. Pensa abans en un bon exemple!

8. Recordes algun moment a escola o en altres feines en què l'espifiessis? No confessis mai els teus defectes. En comptes d'això, menciona una única i petita prova de la teva bona voluntat, que no va sortir del tot bé, però que et va permetre aprendre molt.

9. Com és la feina que t'oferim en comparació amb d'altres a què aspiris? Volen conèixer la competència, saber si hi ha una empresa important que et té en consideració per a un lloc important.

10. Si guanyessis la loteria, encara vindries a treballar? Delataràs la teva motivació. La resposta ideal hauria de deixar clar que la feina et permet realitzar-te i que t'agrada complir reptes.

Si no les tens totes sobre una resposta: no perdis els papers. Respira. Mira l'entrevistador als ulls i digues que és una bona pregunta i que vols pensar-hi. Potser se n'oblida.

stats