La Guàrdia Civil demana disculpes als Mossos per un tuit

El compte oficial del cos policial espanyol piula que si els Mossos han d'investigar els ninots de la C-17 ja s'hi poden posar "còmodes"

Xoc diplomàtic entre la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra. Un dels responsables de les xarxes socials del cos policial espanyol va provocar ahir un conflicte que va dur els responsables del cos a demanar disculpes als Mossos d’Esquadra. Tot i que el tuit original va ser esborrat poc després de publicar-se, alguns usuaris en van fer captures d’imatge i el van fer córrer. Segons aquesta imatge, el compte oficial del cos policial hauria dit, en referència a l’aparició d’uns ninots amb els logotips del PP, el PSC i Cs penjats cap per avall d’un pont a la C-17, “Doncs si són els Mossos els que ho investiguen ens posarem còmodes...”

Més tard el mateix compte de la Guàrdia Civil va demanar disculpes als Mossos i va dir que depuraria responsabilitats. “Un component del nostre equip de xarxes socials ha comès un terrible error”, va piular la Guàrdia Civil. “Gràcies, Guàrdia Civil, acceptem les disculpes”, van contestar els Mossos, que unes hores abans havien informat que investigarien els autors dels ninots penjats cap per avall a la C-17.

El PPC va denunciar ahir el “gest feixista” dels ninots amb logos de Cs, PSC i PP en un pont: “És propi del càrtel de Medellín”, va denunciar el candidat popular per al 21-D, Xavier García Albiol. Societat Civil Catalana (SCC), per la seva banda, va anunciar que dilluns que ve decidirà si presenta alguna denúncia o inicia alguna acció legal pels ninots apareguts.

Ho va explicar el president de l’entitat, José Rosiñol, després de reunir-se amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan se li va preguntar per l’episodi que ells mateixos van fer públic ahir al matí a Twitter. Segons va relatar Rosiñol, a les 6.30 del matí un “col·laborador” seu els va fer arribar la imatge dels ninots penjats cap per avall, i van considerar que era “rellevant fer-ho públic”.

Més continguts de