Societat 10/11/2011

Cada restaurant llança més de mitja tona de menjar a l'any

El president de la federació, José María Rubio, ha demanat un canvi en la llei del tabac perquè es pugui fumar "a determinats establiments" posicionant-se d'acord amb el PP en aquest sentit tot i lamentar que Mariano Rajoy no hagi concretat una proposta en aquest sentit.

Miquel Codolar
1 min

MadridCada restaurant de menú que serveix 100 àpats de mitjana al dia llança 2,5 quilos de menjar a un cost de 4 euros de mitjana per dia. Un estudi d'Unilever Food Solutions presentat per la federació espanyola d'hosteleria ha criticat els restaurants que serveixen "excessives" quantitats de menjar i aposta per reduir les quantitats de les racions. En total, els restaurants espanyols llancen 63.000 tones de menjar a l'any. La dada s'ha calculat tenint en compte que a Espanya existeixen 85.230 restaurants i que cadascun desperdicia més de mitja tona de menjar a l'any de mitjana. Aquests productes sobrants suposen unes pèrdues de més de 255 milions d'euros per al sector.

El president de la federació d'hosteleria, José María Rubio, ha dit que "els restaurants i operadors hem de ser conscients que fer una cuina rentable no només suposa un estalvi econòmic sinó també ètic i mediambiental. Per això és important aplicar mesures senzilles però molt eficaces per evitar aquests volums". Segons l'estudi el 60% dels aliments que s'han de llançar és perquè hi ha una mala previsió a l'hora de fer la compra, mentre que el 30% es produeix durant la preparació i el 10% és el que es deixa al plat.

Rubio ha reclamat un canvi en la llei del tabac perquè es pugui fumar "a determinats establiments".

stats