Els bars i restaurants hauran de servir l'oli en envasos tancats i etiquetats a partir del gener

El sector de l'hostaleria podrà esgotar les existències d'oli ja adquirides fins al 28 de febrer

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres l'ús de setrilleres no reutilitzables en bars i restaurants a partir del gener del 2014. Així ho ha confirmat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha avançat que el sector de l'hostaleria, de la restauració i del càtering podrà esgotar les existències d'oli ja adquirit fins al 28 de febrer. El decret elaborat pel ministeri d'Agricultura busca garantir l'autenticitat del contingut dels envasos en bars i restaurants, evitar fraus i donar suport als productors. La vicepresidenta del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres en què ha subratllat que aquesta mesura s'emmarca dins un pla d'acció del sector de l'oli d'oliva a la Unió Europea que estableix mecanismes "per a la millora la competitivitat del sector". Entre aquests mecanismes hi ha "l'estimulació dels països membres a exigir l'ús d'envasos que no en permetin la reutilització", ha conclòs.

"Espanya se suma així a altres estats com Itàlia o Portugal", ha apuntat Sáenz de Santamaría, que ha afegit que "amb aquesta mesura es millora la imatge del producte". Segons el govern espanyol també es protegeix i millora la imatge "de les denominacions d'origen protegides, de les indicacions geogràfiques i de les marques productores consolidades al mercat".

"No es pot oblidar que també es protegeix el consumidor, perquè estarà més ben informat sobre les característiques de l'oli que es posa a la seva disposició", ha remarcat Soraya Sáenz de Santamaría.

El decret elaborat pel ministeri d'Agricultura busca garantir l'autenticitat del contingut dels envasos en bars i restaurants. Per això inclou l'obligació d'utilitzar recipients amb un sistema d'obertura que perdi la integritat un cop obert. Així mateix, els envasos hauran de portar un sistema de protecció que n'impedeixi la reutilització un cop esgotat el contingut original.

Des del ministeri d'Agricultura també apuntaven que aquesta norma pretén millorar la qualitat de l'oli d'oliva, evitar fraus i donar suport als productors.

La Federació Espanyola d'Hosteleria ja ha expressat el seu temor pel fet que els nous formats puguin suposar un increment de preus i han alertat que pot perjudicar el medi ambient perquè incrementarà el nombre d'envasos.  

Més continguts de