Efectes de les retallades

Unes 350 persones reivindiquen la construcció d'un hospital a Montcada i Reixac

Veïns de Cerdanyola, Ripollet i Montcada protesten per reclamar la construcció d'un nou hospital comarcal, que havia d'estar ja en funcionament

Unes 350 persones han participat avui en una manifestació que s'ha celebrat de forma simultània a Cerdanyola del Vallès i Ripollet per reivindicar la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, a Montcada i Reixac.

Els veïns han protestat pel retard en la construcció de l'equipament, que hauria d'haver obert les portes l'any passat, i on encara no s'ha posat la primera pedra arran dels problemes econòmics que al·lega el govern de la Generalitat.

"No hi ha dificultats econòmiques per rescatar bancs i caixes, per tant creiem que hi ha diners per construir un hospital, que no és cap luxe, i més quan la despesa sanitària del país està per sota de la mitjana europea", ha explicat Carles Escolà, portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).

Les dues manifestacions han creuat els principals carrers de Cerdanyola i Ripollet i han coincidit al Centre d'Atenció Primària II, a Ripollet, on també s'han unit veïns de Montcada i Reixac.

La concentració ha culminat davant dels terrenys on s'ha de construir l'hospital on s'ha llegit un manifest i s'ha interpel·lat l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo (PSC), present en la marxa, i que davant l'interrogatori de la ciutadania ha fet una crida perquè els manifestants s'uneixin a la protesta del pròxim 14 de maig a Barcelona.