SOCIETAT
Societat 08/06/2011

Més d'un miler de funcionaris tornen a omplir la plaça de Sant Jaume contra les retallades

Mestres, metges, bombers i mossos reclamen al Govern que no redueixi les partides socials

Sònia Sánchez
1 min
Manifestació plaça de Sant Jaume

BarcelonaMés d'un miler de treballadors públics, principalment mestres i metges però també bombers i mossos, s'han manifestat aquesta tarda davant del Palau de la Generalitat contra la retallada als pressupostos catalans.

Amb pancartes "en defensa dels serveis públics" o per dir "no als acomiadaments al sector públic", els sindicats CCOO, UGT, IAC, CGT, i també sindicats de Mossos i Policia de Catalunya, han fet sonar cassoles, xiulets i petards a la plaça de Sant Jaume. Amb tot, els concentrats no han aconseguit desbordar-la com va passar en la manifestació prèvia del 14 d'abril.

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ha advertit dels "efectes negatius" que, al seu entendre, tindran els pressupostos presentats pel Govern "perquè generen fractura social" amb la "retallada de serveis públucs".

També el líder d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha reclamat al Govern que "restableixi els ponts de diàleg" amb els sindicats i ha denunciat la "discriminació que pateixen els treballadors públics" en no poder ni tan sols negociar EROs. "Ens oposarem amb totes les nostres forces a la retallada", ha advertit.

stats