Societat 03/05/2012

Una retina electrònica restaura part de la visió de dos pacients cecs

Es tracta d'un microxip de 3 mil·límetres que transforma la llum que penetra a l'ull en impulsos elèctrics que el cervell reconeix

Efe
1 min

LondresUna retina electrònica ha aconseguit restaurar part de la visió de dos homes que patien ceguera total a causa d'una malaltia degenerativa, segons han fet públic aquest dijous els responsables del primer test clínic d'aquesta tecnologia al Regne Unit. Es tracta de Chris James i Robin Millar, que van rebre els implants a mitjans d'abril de mans d'un grup de cirurgians del King's College Hospital de Londres.

Els metges van implantar darrere de la retina d'aquests dos pacients un microxip de tot just 3 mil·límetres que transforma la llum que penetra en el globus ocular en impulsos elèctrics que el cervell és capaç de reconèixer. La retina electrònica té 1.500 díodes fotosensibles que actuen com els píxels d'una imatge digital i transmeten aquesta informació a través del nervi òptic, al qual estan connectats.

Segons la descripció que han fet els pacients de la seva experiència, el dispositiu els permet percebre "flaixos de llum", més que una visió convencional, una cosa que, de moment, els facilita veure objectes de color blanc sobre un fons negre.

stats