Societat 18/07/2012

El Govern retira l'ajuda per pagar la universitat a les famílies monoparentals

La supressió es farà efectiva a partir del curs vinent, que és quan s'aplicarà l'augment de taxes universitàries

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha decidit retirar l'ajuda que donava fins ara a les famílies monoparentals per pagar la matrícula universitària. Segons han confirmat aquest dimecres fonts del departament d'Universitats, aquesta bonificació desapareixerà a partir del proper curs 2012-13. "Entenem que aquestes famílies ja queden prou ben cobertes acollint-se als beneficis en funció de la renda, com qualsevol altra família, per això ho hem retirat", han dit fonts del departament, destacant que d'aquesta manera les famílies monoparentals amb ingressos alts ja no rebran una ajuda que no necessiten.

D'aquesta manera, el Govern reprodueix el criteri del ministeri d'Educació per a les beques universitàries, que mai ha recollit cap tipus d'ajuda a la monoparentalitat. A Catalunya va ser el govern tripartit el que la va introduir per primera vegada.

Actualment, i segons dades del departament de Benestar Social, hi ha 34.242 famílies amb el carnet de monoparental a Catalunya, cosa que vol dir que en realitat n'hi ha moltes més, ja que no totes tenen aquest document.

La retirada d'aquesta ajuda coincideix amb el curs en què augmentaran les taxes universitàries. Així, quatre de cada deu estudiants pagaran un 66% més per la matrícula universitària, el màxim previst pel ministeri d'Educació. Aquest percentatge d'alumnes assumiran fins a un 25% del cost de la plaça, mentre que fins ara abonaven el 15% del cost total dels estudis, segons la Generalitat.

stats