LLEI DEL TABAC
Societat 04/01/2011

La manca de retolació és el principal problema en l'aplicació de la nova llei del tabac

Uns 800 inspectors del departament de Salut vetllen per l'aplicació de la nova llei del tabac en bars i restaurants. Fins ara, s'han detectat faltes menors com ara no posar el cartell que informa de la prohibició de fumar

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaLes dues primeres jornades laborals després de l'aplicació de la llei han transcorregut amb normalitat tot i algunes excepcions. La web de la Federació de Consumidors en Acció, Facua, ha rebut més d'un miler de denúncies de ciutadans que han informat d'estabiliments que incompleixen la llei. A Catalunya s'han rebut 148 denúncies que es faran arribar a les autoritats corresponents que en aquest cas és l'Agència de Salut Pública.

Per la seva part, el departament de Salut està duent a terme inspeccions a bars i restaurants per vetllar que la nova llei del tabac s'estigui aplicant. Des del 2 de gener ja s'han realitzat 130 inspeccions. "La situació és d'ampli compliment i d'important adhesió dels ciutadans a la nova situació legal. En general, la gent és molt respectuosa i surt si vol fumar i utilitza les terrasses", ha explicat Esteve Saltó, responsable del programa de tabaquisme a Catalunya.

Tot i així, s'han detectat alguns problemes com ara que alguns establiments no han col·locat encara el cartell que indica que està prohibit fumar. Salut ha acordat donar a aquests hostalers un termini perquè puguin col·locar el cartell i solucionar aquesta infracció, que està considerada com menor, i que implica una sanció de 30 a 600 euros si persisteix.

stats