Societat 30/01/2018

El veí de Reus investigat per clonar la web de l'1-O es nega a declarar

Prop d'un centenar de persones han reclamat que s'arxivi el cas en una protesta als jutjats

Acn
1 min
Un instant de la concentració als jutjats organitzada pel CDR de Reus per demanar l'arxiu de la investigació contra un veí del municipi per clonar el web de l'1-O

ReusEl veí de Reus investigat per clonar la web del referèndum s'ha acollit al seu dret a no declarar davant de la jutge que porta el seu cas i que ara haurà de decidir si arxiva la causa o l'envia a judici. Un centenar de veïns s'han concentrat davant dels jutjats de Reus per protestar contra la investigació i per demanar que s'arxivi.

Actualment hi ha una vintena de persones investigades a tot Catalunya per haver replicat la pàgina web sobre l'1-O. Els procediments es tramiten a diferents jutjats de tot el territori. La jutge de Reus atribueix al jove que avui ha comparegut, de 30 anys, un delicte de desobediència.

"No soc informàtic, soc arxiver", s'ha defensat l'investigat a la sortida dels jutjats. El seu advocat, Lluís Gibert, ha assegurat que "en una situació normal" la causa contra el seu client hauria d'arxivar-se, perquè "no ha comès cap delicte", però admet que "en els moments en què estem pot ser que fins i tot arribi a judici".

stats