Societat 06/06/2011

Més prevenció en les revetlles properes a les vies pel record de l'accident de Castelldefels

Interior i Protecció Civil presenten una guia de suport als ajuntaments que organitzen festes a l'aire lliure a prop de línies fèrries o de la platja

Maria Ortega
1 min

BarcelonaEl record de les 13 persones que van perdre la vida durant la revetlla de Sant Joan de l'any passat a l'estació de tren de Castelldefels marcarà la manera com el departament d'Interior i la direcció general de Protecció Civil encaren les festes d'estiu a l'aire lliure d'aquest any. De moment, ja han editat una guia d'ajuda per als ajuntaments que organitzen activitats en zones properes a les línies ferroviàries o en platges. El document recull tant les autoritzacions que cal demanar per habilitar la zona per a diferents esdeveniments, com els requisits que ha de complir l'espai. També s'exposa el catàleg d'activitats i centres obligats a preparar un pla d'autoprotecció per garantir la seguretat.

D'altra banda, Protecció Civil ha presentat la campanya Revetlles amb precaució amb l'objectiu de minimitzar els riscos de la manipulació de material pirotècnic i de la participació en diferents festes on el foc hi juga un paper protagonista. Per segon any consecutiu, la campanya inclou un còmic (En Pau, l'Arnau i l'Anna a Terra de Foc!) sobre bones pràctiques en l'ús dels petards. Una de les novetats d'aquest any és l'entrada a les xarxes socials: la Generalitat intensificarà els consells de seguretat a través de Twitter @emergenciescat. També ha preparat diversos vídeos que es podran veure a Youtube.

stats