Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

El govern espanyol intenta aturar la contractació de 1.200 mestres a Catalunya

Salgado argumenta que la cobertura de vacants prevista per la conselleria d'Ensenyament supera el límit fixat en els pressupostos de l'Estat. Rigau assegura que compleix la llei i diu que el recurs que ha posat Madrid és electoralista

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, manté que les 1.245 places de mestre que ha convocat la Generalitat pel 18 de juny s'ajusten al límit legal i confia que el govern espanyol faci marxa enrere després que l'executiu de Zapatero hagi recorregut per la via contenciosa administrativa les oposicions de Catalunya, i també les de Castella-Lleó i Navarra. El govern espanyol creu que les places ofertades superen el màxim del 30% de cobertura de vacants previstes en els pressupostos generals de l'Estat d'aquest any, marcats per la contenció del dèficit. Els comptes només autoritzen a cobrir una part de les places dels mestres que es jubilin.

Rigau ha assegurat avui que ha parlat amb el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, i li ha dit que mirarà de convèncer la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, per retirar el requeriment. La consellera d'Ensenyament creu que la convocatòria s'ajusta a la llei i troba electoralista l'intent de bloqueig. "És una decisió política i no jurídica –ha dit Rigau–, vinculada al calendari electoral".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de