EDUCACIÓ
Societat 06/05/2011

El govern espanyol intenta aturar la contractació de 1.200 mestres a Catalunya

Salgado argumenta que la cobertura de vacants prevista per la conselleria d'Ensenyament supera el límit fixat en els pressupostos de l'Estat. Rigau assegura que compleix la llei i diu que el recurs que ha posat Madrid és electoralista

Sònia Sànchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, manté que les 1.245 places de mestre que ha convocat la Generalitat pel 18 de juny s'ajusten al límit legal i confia que el govern espanyol faci marxa enrere després que l'executiu de Zapatero hagi recorregut per la via contenciosa administrativa les oposicions de Catalunya, i també les de Castella-Lleó i Navarra. El govern espanyol creu que les places ofertades superen el màxim del 30% de cobertura de vacants previstes en els pressupostos generals de l'Estat d'aquest any, marcats per la contenció del dèficit. Els comptes només autoritzen a cobrir una part de les places dels mestres que es jubilin.

Rigau ha assegurat avui que ha parlat amb el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, i li ha dit que mirarà de convèncer la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, per retirar el requeriment. La consellera d'Ensenyament creu que la convocatòria s'ajusta a la llei i troba electoralista l'intent de bloqueig. "És una decisió política i no jurídica –ha dit Rigau–, vinculada al calendari electoral".

stats