Educació
Societat 19/01/2012

Rigau critica els pares que "animen els fills" a jugar brut com Pepe

La consellera d'Ensenyament considera que "no hi ha res més trist que veure un nen dinant amb els pares amb els cascos posats"

Ara
2 min
Sí: Irene Rigau i Elio di Rupo. No: José Blanco i Josef Ackermann

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no s'ha volgut referir directament a la duresa del joc de Pepe en el Madrid-Barça d'aquest dimecres, però quan li han preguntat sobre el cas ha assegurat que "encara és més preocupant quan a l'esport escolar hi ha pares que animen els seus fills a clavar una coça al de l'equip contrari".

Més enllà del futbol, en una entrevista a El món a RAC1 la consellera ha demanat als pares que eduquin els seus fills en el bon ús de les noves tecnologies, ja que, segons ella, això facilitarà que disminueixi el nombre d'alumnes que utilitzen el mòbil a les aules. "No hi ha res més trist que veure un nen dinant al costat dels pares amb els auriculars posats", ha dit, per exemplificar l'ús abusiu que algunes criatures fan de les tecnologies. Segons la consellera, "si l'alumne aprèn a utilitzar bé el mòbil a casa és molt més fàcil dir-li que a l'escola el mòbil no pot estar sobre la taula". En canvi, però, ha lamentat que "són minoria" els pares que "lluiten perquè els seus fills no tinguin mòbil fins als 13 o 14 anys". Segons ella, "si no cal, no cal".

Rigau ha explicat que els centres tenen unes normes pròpies de funcionament que indiquen que els telèfons mòbils no es poden utilitzar dins de l'aula, i que sovint "'s'arresta' el telèfon d'una criatura que trenca la norma". "L'alumne ha de saber que no es pot estar a classe i xatejar amb els amics", ha sentenciat la consellera.

Rigau considera que no és necessari que les escoles incloguin una assignatura sobre les noves tecnologies, ja que aquesta és "una qüestió transversal, que afecta totes les matèries", i en la qual "normalment l'alumne ve més ensenyat que tu". En canvi, però, ha defensat que cal educar els infants en l'ús responsable" d'aquests recursos. En aquest sentit, s'ha referit al ciberassetjament que, segons un estudi, un de cada cinc mestres ha patit. "Les noves tecnologies permeten fer mal a algú sense que l'altre sàpiga qui li fa mal", ha remarcat Rigau, però ha assegurat també que "això no té a veure amb les tecnologies, sinó amb el criteri moral". Segons ha revelat, l'any passat només es van presentar "dues denúncies" per casos d'aquest tipus, i tot i que reconeix que possiblement n'hi ha més però no es denuncien "perquè és humiliant", posa en dubte que les dades de l'estudi siguin certes.

stats