Societat 15/08/2012

El risc d'incendi augmenta a tot Catalunya, però sobretot a les comarques centrals i a les Terres de l'Ebre

25 comarques estan en situació de prealerta per l'alt perill d'incendi forestal

Ara
1 min
Mapa de risc d'incendis 15 d'agost

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han sobrevolat aquest dimecres les comarques centrals del país i les Terres de l'Ebre per tal de fer tasques de prevenció en les zones on el perill d'incendi forestal és molt alt, a causa de les altes temperatures i la sequedat de la vegetació.

Continuen, a més, remullant l’incendi de Vilopriu (Baix Empordà) amb dues dotacions terrestres que repassen tant el perímetre com l'interior de la zona cremada. Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc va afectar 14 hectàrees del nucli de Valldavià.

A l'Anoia, el Bages i el Solsonès s'han suspès els permisos per a la realització d'activitats que puguin generar perill d'incendi forestal, restricció que quedarà anul·lada a mitjanit.

El risc d'incendi ha anat augment al llarg del dia, i aquest vespre 25 comarques estan en situació de prealerta, principalment al centre, l'interior i el prelitoral de Catalunya.

Les 25 comarques que estan en situació de prealerta del pla Infocat són les següents: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva, Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Alt Penedès, Alt Urgell, Pallars Jussà.

stats