Societat 07/09/2011

L'Hospitalet s'acosta al Llobregat enllestint l'accés per a vianants i bicicletes

La reforma, una vella reivindicació de Bellvitge, és provisional, mentre no es soterren les vies i s'avança en la cobertura de la Gran Via

Albert Balanzà
1 min
Uns quants veïns, ahir al camí paral·lel al riu Llobregat en terme municipal de l'Hospitalet

L'HOSPITALET DE LLOBREGATL'Hospitalet de Llobregat farà honor al seu nom a partir d'aquest diumenge i estrenarà oficialment l'accés per a vianants i bicicletes que arriba fins al riu. La petita reforma, impulsada per l'Ajuntament de l'Hospitalet i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, consta d'una via pavimentada que surt des de l'Hospital de Bellvitge, davant de la masia de Can Trabal, i que discorre paral·lela a l'autovia de Castelldefels en una llenca de terreny entre el Prat i Cornellà que pertany a l'Hospitalet. "És una acció minimalista per obrir la ciutat al riu i s'ha de remarcar que a llarg termini la reforma serà molt diferent", ha apuntat aquest dimecres l'alcaldessa, Núria Marín, en referència als projectes pendents de finançament que preveuen soterrar les línies de ferrocarril i avançar en la cobertura de la Gran Via fins al límit del Prat. En les properes setmanes l'arranjament es completarà amb mobiliari urbà, il·luminació, aparcament i senyalització direccional i mediambiental.

L'habilitació d'un camí fins al Llobregat des de l'Hospitalet és una vella reivindicació dels veïns i els col·lectius ecologistes de Bellvitge que ja a finals dels anys vuitanta havien fet marxes entre la ciutat i la desembocadura per recuperar la vida a prop del Llobregat que els barris de marina havien perdut. Aquest diumenge, en el marc de la festa major de Bellvitge, hi ha previst que uns 500 veïns participin en l'estrena oficial del recorregut com ja han fet en altres anys, d'una manera més reivindicativa, quan el camí no estava endreçat.

stats