Societat 29/04/2012

"Ens robaran 100 euros al peatge, però no la dignitat": la reacció de la xarxa a l'amenaça de multa pel #novullpagar

L'anunci de multes fa bullir les xarxes socials amb tota mena de crítiques i alguns conductors es declaren disposats a mantenir la campanya tot i exposar-se a 100 euros de sanció

Ara
2 min
Abertis insta la Generalitat  a frenar la revolta dels peatges

BarcelonaL'anunci de multes ha encès encara més els ànims del moviment #novullpagar. Les xarxes socials bullen amb crítiques al Govern per l'amenaça de sancions de 100 euros per no pagar els peatges. Alguns conductors estan convençuts de mantenir la reivindicació tot i que els suposi pagar 100 euros, d'altres dissenyen noves maneres de mantenir l'oposició als peatges però esquivant les multes i alguns posen a prova l'enginy per llançar tota mena de dards a la gestió del Govern i al poder econòmic. Aquests són alguns dels tuits que han encès el debat:

p { margin-bottom: 0.21cm; } -La sanció no espanta alguns conductors, com ara l'@andreu_cat. , que adverteix: "Cap a la Costa Brava! Ens robaran 100 € al peatge però no la dignitat!".

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } - D'altres no només no s'han fet enrere davant la possible multa, sinó que han decidit iniciar-se en el #novullpagar. És el cas de l'Aina Fernández (@ainafer), que ha comunicat a Twitter el seu debut: "Estem fent el nostre primer #novullpagar. La treballadora del peatge es veu que hi està acostumada, un minut tot plegat".

- El cantautor Cesk Freixas s'ha sumat a les crítiques a la decisió del Govern amb un contundent: "Per fi tot queda una mica més clar: La Caixa governa la Generalitat".

- També hi ha qui enfoca les crítiques directament al conseller d'Interior, Felip Puig. "Es comenta que per cada multa que posi la Generalitat, Felip Puig rebrà 100 punts estrella! Vol la TV i un patinet", apunta Jordi Barés (@jbarescornetjbarescornet).

- "Quan el govern d'Espanya fa un #novullpagar#novullpagar, la Generalitat s'acolloneix i ni piula. Quan som nosaltres, ens amenaça amb 100 euros", critica @EtVullFerMal. I el Martí Farrero (@martifarreromartifarrero) afegeix: "Quan la majoria és silenciosa ens n'atribuïm la representació, quan es fa sorollosa i #novullpagarnovullpagar, multem-la #noesaixocompanynoesaixo"noesaixocompanynoesaixo".

- Alguns, amb l'evidència de les sancions al davant, proposen alternatives per mantenir la campanya: "Proposo que en lloc de #novullpagar, que al final ens sortirà car (amenacen amb 100 euros), no agafem més les autopistes. El caos serà brutal. Tot anirà tard", assegura @Joannulles.

- D'altres, com el Jaume Freixes (@JaumeFreixes), remarquen la força de la campanya a través de les xarxes: "Llegint coses de #novullpagarnovullpagar i impressionat amb el poder de les xarxes socials, que dia a dia fan caure murs com el de Berlín. Ens queda molt per veure".

- "El meu país és tan petit que des de dalt d'un peatge veus el peatge veí #novullpagar", ironitza Emili Tàssies (@etassies).

- "Em sembla que al #novullpagar li haurem d'afegir el grandiós #uhohnotincporuhohnotincpor!!!!", encoratja @xavi123trejoxavi123trejo perquè les multes no aturin la campanya.

stats