TRANSPORT FERROVIARI
Societat 09/01/2011

Un altre robatori atura els trens dues hores, aquesta vegada entre Tortosa i l'Aldea

Uns lladres s'enduen deu metres de cable de coure i l'avar¡a afecta cinc combois regionals amb retards de més d'una hora

Redacció
1 min

TortosaLes comarques del sud del Principat han estat de pega aquest cap de setmana pel que fa al transport ferroviari. Després que dissabte el trànsit entre Salou i Cambrils, per on passen trens de llarga distància, estigués tallat set hores, aquest diumenge els ha tocat a les Terres de l'Ebre. Un altre robatori, en aquest cas de deu metres de cable de coure, ha obligat a tallar la circulació per les vies d'Adif entre Tortosa i l'Aldea. Han estat dues hores de paralització del servei, de les set de la tarda a les nou del vespre, segons han indicat Renfe i Adif en un comunicat conjunt un cop restablert el servei.

Segons aquestes fonts, a les set s'ha detectat la incidència quan dos trens han quedat aturats sobtadament a Campredó. El personal d'Adif, que el dia abans ja havia detectat el robatori d'unes peces imprescindibles per al funcionament de la catenària, ha descobert de seguida que aquesta vegada els havien sostret deu metres de cable, una modalitat més clàssica de les bandes que es dediquen a aquest tipus de furts.

Els tècnics han reparats els danys i han recollit les dades per presentar una altra denúncia al Mossos, però no han pogut evitar que 5 trens regionals es veiessin afectats per la incidència. Els retards han estat de més d'una hora en tots aquests casos. La companyia ha mobilitzat deu autobusos per substituir el transport ferroviari pel transport per carretera si hagués calgut, segons el comunicat. Finalment, però, a les nou s'ha restablert el servei.

stats