Societat 08/02/2012

Detenen l'exdirector del Museu del Mamut i recuperen les peces robades

L'home tenia les claus del local i va poder entrar-hi sense forçar la porta. Va apagar la càmera de seguretat i es va endur les peces amb el seu cotxe a un magatzem. Hi havia 24 ullals de marfil i una banya de rinoceront

Ara
2 min

BarcelonaTot apunta que l'autor del robatori al Museu del Mamut va ser l'exdirector. Els Mossos han detingut aquest dimecres Ramon Manuel G. A., de 45 anys, que va ser director del museu de titularitat privada entre el 2009 i el 2011, segons han fet públic en un comunicat.

L'exdirector està acusat de ser l'autor d'un robatori amb força de peces valorades en entre mig milió i un milió d'euros. L'home va aprofitar que encara disposava de les claus del local per entrar-hi. El museu conté una exposició de paleontologia dedicada als animals de l'era glacial.

El robatori va passar la matinada de dissabte a diumenge, 5 de febrer. Segons els Mossos, el detingut es va dirigir al museu amb el seu cotxe per carregar-hi els objectes i va apagar l'alarma.

L'endemà, l'actual directora del museu va alertar els Mossos que algú havia robat les peces. Les obres estan valorades en entre 400.000 euros i mig milió, segons la policia catalana, i fins a un milió d'euros, segons la direcció del museu.

El detingut, de 45 anys i nacionalitat espanyola, havia estat director del museu i encara conservava les claus del local.

El lladre va robar diverses peces de material d'ivori que pertanyien a ullals d'animals exposats al públic amb un pes aproximat de 30 a 40 quilograms cadascun i diners en efectiu. La porta principal d'accés al museu no estava forçada i el sistema d'alarma s'havia inutilitzat.

Segons els Mossos, el detingut va transportar el material fins a un petit magatzem situat a Cerdanyola del Vallès i que era del seu ús exclusiu.

En el magatzem es van localitzar 24 ullals d'ivori de mamut, una banya de rinoceront, un con de material de pell, 600 euros en metàl·lic, un disc dur enregistrador d'imatges de les càmeres de seguretat del museu i un comandament a distància.

stats