SOCIETAT
Societat 11/11/2011

Els robatoris a la xarxa dels FGC disminueixen un 36% els mesos d'agost i setembre

Una operativa de seguretat d'FGC permet detenir avui tres carteristes a Plaça Espanya. Els lladres aprofitaven la presència de turistes als trens de primera hora del matí en direcció al Cremallera de Montserrat per actuar.

Ara
1 min

BarcelonaEls robatoris a la xarxa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van disminuir un 36% els mesos d'agost i setembre respecte el mateix període de l'any passat, segons les últimes dades disponibles de vandalisme. En aquest període s'han produït set robatoris a les línies metropolitanes, quatre menys que l'any passat.

Una operativa de seguretat interna d'FGC ha permès identificar i detenir aquest divendres a tres carteristes que actuaven aquests últims dies a l'estació de Plaça Espanya robant als turistes dels trens de primera hora del matí en direcció al Cremallera de Montserrat.

Arran de la queixa d'una clienta i de l'avís d'un maquinista d'aquesta mateixa setmana, i després de revisar les imatges de les càmeres de seguretat dels trens i les estacions, els responsables de seguretat d'FGC van verificar la presència de lladres que actuaven en grups de tres persones entre les estacions de Plaça Espanya i Magòria amb l'objectiu de robar als turistes.

Un cop identificats els patrons de comportament dels carteristes, FGC va dissenyar una operativa que ha permès atrapar i retenir un grup de tres lladres que tornaven a actuar aquest matí a les andanes de Plaça Espanya.

Un cop retinguts, la seguretat interna d'FGC ha avisat a l'Àrea Regional de Transport Urbà dels Mossos d'Esquadra que ha detingut els carteristes.

stats