Societat 26/04/2013

Detinguda una dona per robar a deu homes grans i tocar-los els genitals

L'arrestada utilitzava unes tenalles per robar les joies, que després venia a diversos establiments

Acn
2 min
La policia va arrestar la dona acusada de robar a deu homes d'avançada edat i assetjar-los sexualment el passat 17 d'abril / MOSSOS D'ESQUADRA

BarcelonaLa policia ha detingut a Barcelona una dona de 54 anys i de nacionalitat peruana com a presumpta autora de deu robatoris a homes d'entre 66 i 86 anys. La dona actuava gairebé cada dia. Per seleccionar els homes, normalment els anava a saludar a les portes de l'edifici on vivien i els abraçava com si els conegués de feia temps. Aleshores, aprofitava que les víctimes no podien reaccionar i els prenia les joies amb unes petites tenalles. Seguidament, els feia tocaments als genitals. El material robat, principalment cadenes i penjolls d'or, el venia a joieries. Els investigadors han comprovat que hi ha fins a 103 vendes registrades per un valor de 53.000 euros.

En el moment de la detenció, el 17 d'abril passat, la dona duia a sobre les tenalles amb les quals tallava les cadenes i els penjolls sense que la víctima se n'adonés. Al pis de la detinguda es van trobar alguns d'aquests objectes, així com càmeres de fotografiar, bolígrafs de marques bones, mòbils, més de 10.000 euros en metàl·lic i comprovants d'enviaments de diners a l'estranger.

Les vendes les feia amb una identitat falsa, utilitzant un passaport mexicà que va aconseguir amb una partida de naixement original però amb dades falses i dirigint-se al consolat mexicà explicant que havia perdut el passaport.

Els investigadors no descarten que la detinguda es desplacés habitualment fins a altres municipis de fora de Catalunya per cometre més robatoris, i creuen que se la podria relacionar amb altres fets comesos arreu de l'Estat. La dona tenia una gran mobilitat, ja que en el moment de la detenció se li va trobar un bitllet per viatjar el mateix dia a València.

A més dels robatoris, se li imputen delictes d'abús sexual i de falsificació de documentació i usurpació d'estat civil. Després de ser reconeguda per diverses víctimes, l'arrestada va ingressar a presó.

stats