TRIBUNALS
Societat 30/01/2013

Els robatoris amb violència es podran jutjar per la via dels judicis ràpids

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, afirma que el Codi Processal Penal, que substituirà la llei d'enjudiciament criminal, inclourà aquest tipus de delictes per la via dels judicis ràpids

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, en la roda de premsa del consell de ministres / EFE

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat aquest dijous que el Codi Processal Penal, que substituirà la llei d'enjudiciament criminal, inclourà els robatoris amb violència entre els delictes que es podran jutjar per la via dels judicis ràpids. Així ho ha explicat el ministre en resposta a una pregunta del diputat del PNB Emilio Olabarría en la sessió de control al Congrés dels Diputats.

Segons Ruiz-Gallardón, aquest nou Codi Processal Penal mantindrà "el procediment àgil" per a "delictes flagrants i d'investigació senzilla", a banda de "potenciar els acords de conformitat en aquests delictes menys greus per aconseguir una justícia més àgil". "Necessitem una justícia àgil, especialment en l'àmbit penal", ha insistit el ministre. Quant als delictes patrimonials més greus, Ruiz-Gallardón ha recordat que la reforma del Codi Penal preveu la revisió en els supòsits de robatoris amb força en cases habitades o en establiments oberts al públic "comesos amb una especial intensitat criminal". En aquests delictes, augmentaran les penes, que podrien assolir els sis anys de presó.

stats