El nou robot de la NASA amb forma de calamar que buscarà vida a la lluna Europa

El nou projecte de l'agència espacial s'endinsarà als oceans subterranis d'aquesta lluna de Júpiter

La NASA ha presentat un nou projecte per buscar vida als oceans subterranis de la lluna Europa de Júpiter. Es tracta d'una de les 15 iniciatives presentades dins del concurs Conceptes Avançats i Innovadors de la NASA (NIAC) i consisteix en un robot amb forma de calamar gegant amb una antena curta a la seva part posterior que obtindria energia a partir de la càrrega local dels camps magnètics.

Segons explica l'agència espacial a la seva pàgina web, el NIAC vol convertir la ciència ficció en un fet científic a través del desenvolupament de tecnologies pioneres. "Les últimes seleccions inclouen una sèrie de conceptes interessants", ha detallat Steve Jurczyk, directiu de la NASA a Washington. Durant la presentació d'aquesta proposta, l'expert va explicar que l'objectiu d'aquest robot és permetre l'exploració de les llunes gegants i gasoses com Europa, que té oceans sota la seva superfície.

Europa, que té aproximadament la mida de la lluna de la Terra, és estructuralment com un bombó de xocolata ple de licor, amb un oceà líquid a uns 100 quilòmetres de profunditat. Els científics han pensat durant molt de temps que aquest mar és una de les millors incubadores alienígenes en el Sistema Solar.