PLA D'ESTALVI ENERGÈTIC
Societat 09/03/2011

Foment pagarà 6,7 milions a la Generalitat per aplicar la rebaixa de Renfe a partir de l'1 d'abril

El ministeri i la Generalitat han arribat a un acord que permetrà aplicar el descompte del 5% als usuaris de Rodalies i dels trens de Mitja Distància entre l'1 d'abril i el 30 de juny

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat i Foment han tancat aquest migdia un acord segons el qual el ministeri assumirà la despesa resultant de la rebaixa del 5% en els bitllets de Renfe. El cost s'ha quantificat en 6,7 milions d'euros per al trimestre corresponent entre l'1 d'abril i el 30 juny. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha explicat que l'acord amb Foment permetrà aplicar la rebaixa a partir de l'1 d'abril, tant per als bitllets senzills com els abonaments i els integrats de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM). La T-10 el títol més utilitzat per anar als transports públics de l'àrea metropolitana costarà a partir de l'1 d'abril 7,85 euros. Ara mateix costa 8,25 euros. Tot i això, el conseller, ha posat en dubte que aquesta mesura incentivi l'ús del transport públic i considera que el que caldria és fer grans inversions en infraestructures per millorar la xarxa de transport.

La mesura, inclosa en el pla d'estalvi energètic del govern espanyol, no s'havia posat en marxa encara a Catalunya perquè l'executiu català reclamava una compensació de 26 milions d'euros, que són els diners que es deixarien d'ingressar en un any a causa de la rebaixa. Foment, per la seva banda, defensava des d'un principi que la quantia és menor perquè, inicialment, només està previst aplicar-la durant uns mesos. Els 6,7 milions pactats finalment seria, per tant, l'equivalent al trimestre que de moment s'aplicarà la rebaixa.

stats