Trànsit ferroviari
Societat 15/06/2011

Problemes en diverses línies de Rodalies a causa d'un atropellament a Castelldefels

La circulació ja s'ha restablert per les dues vies, però els trens de la R2 sud encara acumulen retards

Redacció
2 min

BarcelonaEls trens de la línia R2 sud de Rodalies circulen amb un retard "de 15 minuts", segons Rodalies de Catalunya, en tots dos sentits de la marxa des de primera hora d'aquest matí, a causa de l'atropellament d'una persona, que s'ha produït, segons informa l'ACN, a l'entrada de l'estació de Platja de Castelldefels al voltant de les 6.00. El comboi implicat en l'accident ha quedat aturat en aquella estació, fet que ha obligat a donar pas alternatiu en aquest punt fins a les 8.10.

L'incident provoca també un retard de 25 minuts al tren de la línia R16 que ha sortit a les 7.46 de l'estació de França en direcció a Tortosa, mentre que el comboi de la R13 de les 6.50 entre l'estació de França i Lleida circula també amb 20 minuts de retard. Un cop restablerta la circulació per les dues vies, però, s'espera que tots aquests trens "vagin recuperant progressivament la freqüència de pas per les estacions".

Durant les dues hores en què la circulació s'ha fet per una sola via, s'ha vist afectada, a més, la línia R2 Nord, que ha acumulat retards d'un quart d'hora en sentit nord. Tant la R2 Nord com la Sud han vist alterat el seu trajecte, de manera que els trens amb origen o destinació a Castelldefels començaven i acabaven el seu recorregut a Gavà. Els que havien de sortir o arribar a Vilanova i la Geltrú ho feien a Castelldefels, i els únics que anaven més enllà d'aquesta estació eren els que es dirigien o sortien de Sant Vicenç de Calders, que paraven en totes les estacions.

També hi ha hagut afectacions en dos trens de la línia de mitja distància R15, que circulen habitualment pel mateix tram però que han sigut desviats excepcionalment per Vilafranca del Penedès. Es tracta del comboi que sortia de l'Estació de França a les 6.17 amb direcció a Móra la Nova, i el de les 7.17 amb destinació Reus.

stats