Societat 23/04/2011

Els ruixats respecten només la costa

A la tarda el temps continuarà molt variable, amb xàfecs de curta durada que en general només deixaran de banda el litoral

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El temps canvia cada 5 minuts a la majoria d'indrets, i per ara només la costa està quedant al marge dels ruixats irregulars. El fet que el vent estigui bufant de sud fa que tots els xàfecs que es formen a l'interior i al prelitoral se'n vagin cap al nord i evitin la costa. A la tarda no esperem grans canvis: els xàfecs de 5 minuts continuaran apareixent aquí i allà, alguns fins i tot intensos i amb tempesta, però només seran més continuats en alguns àmbits del Pirineu. A última hora o ja de nit alguns ruixats també afectaran la costa, però és possible, tal com s'està desenvolupant el dia, que la tarda també hi sigui variable però sense pluja a prop de mar.

Tot plegat canviarà poc de cara als dies vinents. Demà el vent tornarà a girar de mar cap a terra i això farà augmentar més els núvols a la costa, i fins i tot descarregaran xàfecs aïllats a les Terres de l'Ebre i a la Costa Brava. En general, però, el dia serà mig ennuvolat, i on cauran més ruixats de poca estona serà a prop del Pirineu. Res de nou de cara a dilluns, cel mig ennuvolat i xàfecs de poca estona escampats gairebé per totes les comarques.

stats