Societat 06/04/2012

Els ruixats encara no s’acaben

Durant el dia les pluges poden ser fortes i acompanyades de tempesta a les comarques de Tarragona i Lleida

Laura Ventolà
2 min
Plou a Sant Sebastià, al País Basc / EFE

Avui, Divendres Sant, el dia ha començat amb algunes pluges intermitents i localment fortes a les comarques de Tarragona i de Lleida, i es podran anar repetint al llarg del dia d'avui. En canvi, a les comarques del nord-est i interior de Barcelona trobareu més clarianes, almenys fins a mig matí. De totes maneres, aquestes clarianes seran transitòries i seguirem amb el mateix rumb que ahir. Els ruixats aniran viatjant de sud cap a nord i d'oest cap a est, on la probabilitat de risc de tempesta i de veure calamarsa es concentrarà a Ponent. En aquest sentit hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya, que alerta d'una situació de risc alt de xàfecs localment acompanyats de tempesta i calamarsa a les comarques de Ponent i de les Terres de l'Ebre.

De totes maneres, aquesta pertorbació que tanta guerra ens ha donat la primera meitat de Setmana Santa, amb cel gris i ruixats cada dia, té les hores comptades, i a partir de dissabte començarà a millorar. Tornarà el sol i l'entrada de la Tramuntana, que en alguns punts de l'Empordà podria ser forta. En general dissabte farà sol arreu i només cauran ruixats a partir de la tarda al Pirineu i a les comarques interiors, on creixeran nuvolades que descarregaran ruixats i algunes tempestes. Els pròxims dies, tant Diumenge de Glòria com Dilluns de Pasqua seran dies de portar ulleres de sol, ja no tindrem cap pertorbació a la vora i els dies seran radiants.

Al País Valencià el sol serà car de veure durant aquesta jornada, amb ruixats a qualsevol punt, mentre que a les Illes Balears es podria escapar algun ruixat més irregular.

Les temperatures avui divendres es mantindran fresques al llarg del dia i podrien tocar fons aquesta nit de divendres a dissabte, on les màximes no superaran els 18 graus durant el dia; mentre que a partir de dissabte l’ambient tornarà a ser primaveral i les temperatures s’aniran recuperant.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats