Barcelona
Societat 21/07/2021

La Sagrada Família recobreix amb trencadís la part final de la que serà la segona torre més alta del temple

La Junta Constructora preveu acabar aquestes obres al desembre amb la col·locació de l'estel

ARA
2 min
El trencadís del fust de la torre de la Mare de Déu

BarcelonaLa torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, amb 127 metres, serà la segona més alta del temple i, si tot va com està previst, estarà ja coronada per un estel de 12 puntes al desembre. El que avança ara és el suport d'aquest estel, i ja s'està recobrint amb trencadís de tons blancs i blaus, i amb alguns punts de mosaic venecià daurat el fust de la torre. Actualment hi ha instal·lada la part inferior del fust, de 18 metres d’alçada, i la part superior es col·locarà al setembre. Totes dues quedaran recobertes pel trencadís de gres ceràmic amb tons que es vol que evoquin el mantell de la Mare de Déu: seran més foscos a la base i s’aclariran a mesura que s'acostin a l'estel fins a arribar al blanc.

La part de dalt del fust es col·locarà ja amb el trencadís i serà el pas previ a la culminació de la torre, segons el pla d’obres del 2021 de la Junta Constructora. La part final de la torre es compon de tres parts: la corona, que és la més baixa i que està feta de pedra i té sis metres d'alçada i dotze estrelles de forja; el fust, que és la part del mig i acaba en tres braços que són els que sostenen l’estel; i el mateix estel, que és l’element final i té un diàmetre de 7,5 metres i un total de dotze puntes. Totes les cares de l'estel, que simbolitza la fidelitat de Maria al seu fill, seran de vidre texturat i estaran il·luminades des de dins.

Les parts que componen la terminal de la torre de la Mare de Déu.

La coronació de la que ha de ser la segona torre més alta de la Sagrada Família, només per darrere de la de Jesús, va començar a mitjans d'abril quan una enorme grua va aixecar l’estructura de metall d’onze metres d’alçada i set tones fins a encaixar-la sobre un encofrat de fusta. La Junta Constructora manté la previsió de culminar tota la torre abans que acabi aquest 2021.

stats