SOCIETAT
Societat 22/09/2011

L'anunci d'acabar la Sagrada Família el 2026 entusiasma el turisme però divideix els arquitectes

El sector turístic confia en el potencial de la basílica, que aquest 2011 ja arribarà als 3 milions de visitants. El projecte reobre, però, les crítiques dels arquitectes que discrepen del seu esperit gaudinià

Joan Serra
1 min
La Sagrada Família acabada divideix

BarcelonaLa basílica de la Sagrada Família torna a generar discòrdia. L'anunci que el projecte podria estar acabat el 2026 ha generat una allau de reaccions a favor i en contra. Entre els més favorables hi ha el sector turístic, que veu amb bons ulls com la icona de Barcelona guanyi encara més rellevància en un any en què es preveu tancar l'exercici amb el rècord històric de tres milions de visitants. A l'altre costat de la balança hi ha els arquitectes, una part dels quals discrepen profundament del projecte i consideren que el projecte final no reprodueix l'esperit de l'arquitecte Antoni Gaudí.

Al mig hi ha també els veïns, que després d'anys d'obres, veuen com encara hauran de passar un mínim de 15 anys per completar un projecte que no els provoca massa alegries. I és que entre els treballs, el trànsit de turistes i els aparcaments d'autocars, viure a la proximitat del monument no genera gaires beneficis.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats