Publicitat
Publicitat

SANITAT

Sant Pau inaugura un centre pioner per desenvolupar noves tecnologies aplicades a la sanitat

Aposta catalana per l'e-salut

Les noves tecnologies estan ajudant a reduir costos en la sanitat. Hospitals catalans com el Sant Pau ja aposten per l'e-salut com una eina més per garantir la sostenibilitat del sistema


Igual que podem accedir per internet als nostres comptes bancaris, ho hem de poder fer a la informació mèdica, als tractaments i als metges. És el que s'anomena 'ehealth' o e-salut. La sanitat catalana està apostant per les noves tecnologies com una eina més per mantenir el sistema sanitari actual, ja que permeten reduir costos. "Poden ser una eina de canvi en un context de crisi com l'actual. Es poden fer més coses i millor i amb menys cost", diu Josep Manel Picas, director de Sistemes d'Informació i TIC de l'Hospital de Sant Pau.

Precisament, aquest hospital inaugura oficialment demà un centre dedicat a desenvolupar aplicacions tecnològiques per a la salut i que ja fa uns mesos que funciona. Catalunya és un dels països més avançats en aquesta matèria. Hospitals i CAP ja estan fent servir la tecnologia per relacionar-se amb els pacients, ja que permet una medicina personalitzada. Telerehabilitació (rehabilitació a distància) i xarxes socials per a malalts són algunes iniciatives que ja s'han posat en marxa.

Pots llegir altres projectes en funcionament a l'ARA PREMIUM.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de