SALUT
Societat 27/05/2012

El meu metge és el Dr.Google

Vuit de cada deu internautes recorren a la xarxa per obtenir informació sobre temes de salut, més i tot que als professionals mèdics. ¿Podem confiar en els continguts mèdics que trobem a internet?

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaCada cop són més els pacients que visiten el doctor Google per obtenir informació sobre temes de salut. Segons l'estudi El rol d'internet en el procés de consulta d'informació sobre salut, de la farmacèutica Pfizer, vuit de cada deu internautes d'entre 22 i 55 anys fan servir internet per obtenir informació mèdica. De fet, és la primera font d'informació, per davant del mateix metge i del farmacèutic, ja que l'accés és fàcil i ràpid. Aquest fenomen, segons la metge de família Montserrat Romaguera, ha crescut en els últims cinc anys.

"N'hi ha que fins i tot qüestionen el metge perquè donen més validesa a internet que al que li puguem dir nosaltres", explica Romaguera. Els metges consideren que és una eina útil sempre que es consultin webs fiables i serioses. "La majoria de gent consulta webs no acreditades científicament i el que podria ser una eina molt bona pot causar problemes perquè el malalt es refia de qualsevol pàgina i algunes donen consells no adients o, fins i tot, perillosos", alerta el cardiòleg Joan Gual, de l'Institut de Cardiologia Blanquerna de Palma.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM, on també trobaràs consells per consultar webs de salut i algunes adreces d'interès.

stats