RETALLADES SALUT
Societat 27/09/2011

El comitè d'empresa de l'Hospital Clínic arriba a un principi d'acord amb la direcció per evitar els acomiadaments

Segons la proposta plantejada, els treballadors hauran de cedir fins al 2013 els complements econòmics que havien de començar a cobrar aquest any

Acn
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de l'Hospital Clínic de Barcelona ha arribat a un principi d'acord amb la direcció del centre per evitar acomiadaments a canvi de renunciar al cobrament dels complements. La proposta d'acord se sotmetrà a referèndum aquest dijous i aquest divendres entre els treballadors de l'Hospital Clínic. Segons ha dit a l'ACN la delegada de la UGT al Clínic, Maria José Molina, es tracta del sacrifici "menys cruel" que podia assumir la plantilla. Segons la proposta plantejada, els treballadors hauran de cedir fins al 2013 els complements econòmics que havien de començar a cobrar aquest any. El comitè de l'Hospital Clínic ha arribat a un principi d'acord amb la direcció del centre a través del qual s'eviten tots els acomiadaments previstos a canvi que els treballadors renunciïn a cobrar els complements que havien de cobrar després de la negociació del conveni col·lectiu. Segons ha explicat Molina a l'ACN, es cedeix així la partida econòmica destinada a aquests complements variables que els treballadors encara havien de començar a cobrar.

6 MEUR estalviats amb el pla de xoc

El centre va començar a aplicar el pla de xoc el mes d'abril. D'aleshores ençà, relata Molina, ja s'ha retallat el 5% dels sous, s'han tancat llits, s'han deixat de cobrir suplències que habitualment es cobrien, etc. Això ha generat un estalvi de 6 milions d'euros, de manera que falten quasi tres milions per arribar a la quantitat que el centre s'ha proposat assolir amb el pla de xoc, concreta Molina. La proposta del comitè es basa en aconseguir els 2.400.000 euros que manquen per estalviar.

"Vam decidir que el sacrifici menys cruel seria renunciar a un terç dels complements", que segons concreta són de 6.500.000 euros "que hauria de cobrar tothom però encara no estaven distribuïts". Abans de l'aplicació dels plans de xoc estava previst que els complements es comencessin a cobrar aquest any 2011 després de negociar el conveni col·lectiu. d'altra banda, segons el preacord actual, els diners han de tornar a la bossa salarial el gener del 2013.

Els treballadors votaran en referèndum dijous i divendres d'aquesta setmana si aproven o no el principi d'acord. Des del comitè d'empresa estan covençuts que aquest és l'acord "menys cruel" pels treballadors.

stats