SOCIETAT
Societat 28/11/2011

Salut i els sindicats de l'ICS trenquen les negociacions per pactar la retallada de sous

El Govern emplaça els professionals sanitaris a negociar a partir de dimecres en el marc de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública de la Generalitat

Acn
2 min

BarcelonaDirecció i plantilla de l'Institut Català de la Salut (ICS) no han arribat a cap acord pel que fa a les retallades que han de "facilitar un tancament equilibrat" del pressupost del 2011", segons el comunicat que ha fet públic la Generalitat. Des de la direcció de l'ICS s'assegura que "malgrat les successives propostes plantejades, finalment no ha estat possible arribar a un acord majoritari". Des de CCOO, un dels sindicats implicats en la negociació, s'acusa la direcció de l'ICS de no haver volgut convocar la Mesa Sectorial "si no garantíem un resultat positiu", fet que, al seu parer, indica que "no hi havia ni per part de la Direcció de l'ICS ni del Govern interès real d'arribar a un acord". Des de la direcció de l'Institut s'assegura que la voluntat de l'empresa "ha estat sempre consensuar" un paquet de mesures "addicionals i temporals" per reduir el 10% la despesa i "complir d'aquesta manera amb el pressupost aprovat pel Parlament de Catalunya".

La direcció de l'ICS valora "la disponibilitat d'alguna força sindical" per intentar esgotar les negociacions, però considera que "ja no hi ha temps material per a un acord que pugui ser efectiu aquest mateix any".

Per això entén que "cal donar per tancades aquestes negociacions" per, a partir del 30 de novembre, donar pas a la Mesa General de Negociació de la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, "on es negociaran les condicions de treball per al personal funcionari i estatutari que es puguin establir per a l'any vinent".

Al comunicat s'adverteix que la direcció de l'ICS "mantindrà fins a final d'any les mesures estrictament necessàries per complir amb l'assignació pressupostària".

De la seva banda, el sindicat CCOO ha fet públic un altre comunicat en el qual assegura que demanava "fa més de deu dies" a la direcció de l'ICS que convoqués la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat per "contrastar postures i intercanviar propostes que permetessin arribar a un acord".

Segons la versió del sindicat, l'ICS posava com a condició que es garantís "un resultat positiu". El sindicat explica que tenia la voluntat d'arribar a un acord perquè "era el millor per als treballadors", però afegeix que no es podia "donar cap garantia" prèvia perquè "és absurd assegurar que s'arribarà a un acord fora de la Mesa de Negociació".

A parer de CCOO, tot plegat demostra "el que sospitàvem des de l'inici de les negociacions: no hi havia ni per part de la Direcció de l'ICS ni del Govern, interès real d'arribar a un acord".

stats